x

Laurieren

Terug naar overzicht

Prunus lusitanica 'Angustifolia'

Op onze kwekerij staan Prunus lusitanica 'Angustifolia' in diverse hoogtematen. Ook wel de Portugese Laurier genoemd. Deze planten worden regelmatig gesnoeid en hebben een strak opgaande basis. Ze zijn dus goed geschikt voor een compacte haag, maar ook als solitair.

Foto van Prunus lusitanica 'Angustifolia'

Foto van Prunus lusitanica 'Angustifolia'

Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'

Op onze kwekerij staan prachtige laurieren van de cultivar 'Rotundifolia'. Deze laurierkers is uitstekend geschikt voor het planten van een groenblijvende haag. De Rotundifolia heeft een groter en frisgroen blad en wordt het meeste toegepast voor laurierhagen. De kluiten worden op tijd rondgestoken of worden de struiken verplant, zodat het wortelgestel uitstekend vertakt is. Hierdoor is het verplanten optimaal voorbereid.

Foto van Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'

Foto van Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'

Prunus laurocerasus 'Caucasica' / ‘Italica’

Op onze kwekerij staan prachtige laurieren van de cultivars 'Caucasica' en ‘Italica’. Deze planten zijn uitstekend geschikt voor het planten van een groenblijvende haag. Het blad van de Caucasica is wat donkerder dan van de Rotundifolia en is ook wat smaller. De ‘Italica’ is een eigen selectie die tussen de ‘Caucasica’ en de ‘Rotundifolia’ in zit. De kluiten worden op tijd rondgestoken of worden de struiken verplant, zodat het wortelgestel uitstekend vertakt is. Hierdoor is het verplanten optimaal voorbereid.

Foto van Prunus laurocerasus 'Caucasica' / ‘Italica’

Foto van Prunus laurocerasus 'Caucasica' / ‘Italica’

Terug naar overzicht